2018. november 18, vasárnap
You are here: Home » Pályázatok » Az egész életen át tartó tanulás programja 2011 – 2013

Az egész életen át tartó tanulás programja 2011 – 2013

„Az egész életen át tartó tanulás programja 2011 – 2013”

Az uralkodást megtanulni könnyű, a kormányzást nehéz

Johann W. von Goethe

Az Európai Unióban mintegy 94 millió felnőtt végez önkéntes munkát. A szabadidejükben fiatalokat oktatnak művészetre és sportra, állatokra vigyáznak, illetve környezeti kérdésekkel foglakoznak. Ezeknek a tevékenységeknek legalább a felét civil szervezetek koordinálják (NGO), melyek nagymértékben függnek az önkéntesektől, akik azért dolgoznak vezető pozícióban, hogy stabilitást és folytonosságot teremtsenek. Számos NGO számára ezek az irányítási feladatok elengedhetetlenek, mivel a választott önkéntesek jogilag, pénzügyileg és erkölcsileg felelősek a szervezetért.

Jelen együttműködésben hét NGO vizsgálja közösen, hogyan lehet hatékonyabban felkészíteni és képezni a vezetési és irányítási feladatokat átvállaló önkénteseket. A képzések iránti igények megnőttek az elmúlt tíz év során. A kommunikációs és szervezési készségeken kívül az európai hálózatépítést és adománygyűjtést, az önkéntesek irányítását és hatékony találkozók levezetését szintén elvárják az NGO- vezetőktől és igazgatósági tagoktól. Az együttműködési hatások létrehozása érdekében a különféle felnőttképzéseket biztosító NGO-k a közös szereplést, a képzési programjaik kiterjesztését és az együttműködés európai szintű megerősítését akarják elérni. Az NGO-k nagymértékben profitálnak majd a szakképzett vezetők tudásából, és nem utolsó sorban, a programban résztvevő szervezetek által nyújtott, képzési programokat igénybe vevők “tanulók” számára is előnyökkel jár majd.

A vezetési és irányítási feladatokat átvállaló képzett önkéntesek számára különböző szinten hasznosak a képzések: nemcsak a motiváció és szakértelem növekszik, hanem a foglalkoztathatóság és a finom képességek is javulnak. Az egész életen át tartó tanulás közösségét felkérjük az eredmények megosztására és megvitatására.

Comments are closed.

Scroll To Top