2019. március 27, szerda
You are here: Home » Hírek » Elhunyt Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek

Elhunyt Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek

Kedves Kolpingosok!

Bizonyára értesültetek már róla, hogy

Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek életének 87., papságának 63. évében, december 31-én a nyíregyházi Főegyházmegyei Papi Szociális Otthonban szentségekkel megerősítve elhunyt.

Érsek atya, a Magyar Kolping Szövetség egyik legmeghatározóbb személyisége. Ő volt az MKSZ képviselője a Püspöki Karban.

Az Egyházmegyétől az alábbi információkat kaptuk a elmúlt napon.

Jelmondata: „Christus est via veritas et vita”; „Krisztus az út, az igazság és az élet”.

Temetése 2019. január 8-án, kedden lesz az egri főszékesegyházban. Lelki üdvéért koporsója előtt 10 órakor elimádkozzák a dicsőséges rózsafüzért, majd 10.30-kor szentmisét mutatnak be. Ezt követően helyezik el földi maradványait a főpásztorok temetkezési helyén, a bazilika altemplomában.

A főegyházmegye kéri a gyászolókat, hogy imádsággal emlékezzenek meg az elhunytról, koszorúk és virágok helyett pedig adományaikkal támogassák a számára is oly fontos papnevelés ügyét. Felajánlásaikat a helyszínen elhelyezett perselybe tehetik, illetve a Főegyházmegyei Alapítvány számlájára (11739009-20146829), „koszorúmegváltás” megjelöléssel utalhatják át.

Rendelkezések az Egri Főegyházmegye területén

Az egyházmegye 80. főpásztorának elhunyta alkalmából gyászunk kifejezésére a következő intézkedéseket teszem:

1) Egyházi épületeken gyászlobogó kitűzése a temetés napjáig bezárólag.

2) A következő harminc nap során, egy előre meghirdetett köznapi időpontban minden plébániatemplomban ünnepélyes requiem tartandó.

3) A temetés napján, január 8-án az esti harangszó után negyedórás harangozást rendelek el.

Eger, 2018. december 31.

Dr. Ternyák Csaba